Tipy na učeníProč se učit anglicky s rodilým mluvčím

28. 8. 2022by ablado
https://www.ablado.cz/wp-content/uploads/2022/08/What-is-your-job-1280x853.jpg

Proč se učit anglicky s rodilým mluvčím? Chcete se naučit anglicky? Přemýšlíte, jestli k výuce anglického jazyka zvolit českého lektora nebo jestli raději vyzkoušet výuku s rodilým mluvčím? Následující článek shrnuje, proč je lepší vyzkoušet angličtinu s člověkem, který daným jazykem opravdu žije. Kdy si vybrat českého lektora Mezi českými lektory je mnoho nadšenců, kteří...

Proč se učit anglicky s rodilým mluvčím?

Chcete se naučit anglicky? Přemýšlíte, jestli k výuce anglického jazyka zvolit českého lektora nebo jestli raději vyzkoušet výuku s rodilým mluvčím? Následující článek shrnuje, proč je lepší vyzkoušet angličtinu s člověkem, který daným jazykem opravdu žije.

Kdy si vybrat českého lektora

Mezi českými lektory je mnoho nadšenců, kteří Vás anglicky naučí skvěle. Angličtina není jejich rodný jazyk, takže chápou, jak učení nového jazyka může být pro někoho těžké. Mají spoustu zajímavých tipů, které využili při vlastní učením. Mohou Vám také danou gramatiku více vysvětlit a pochopí Vaše bariéry z češtiny. Například, když nedokážeme jako Češi pochopit problematický slovosled v anglické větě. Zvláště pro lidi, kteří s angličtinou teprve začínají a chtějí si upevnit gramatické základy, se český lektor hodí nejlépe.

Jde do tuhého

Máte za sebou už nějaký ten pátek lekcí? Jedním z nejlepších způsobů jak si upevnit znalosti získané z dlouhých hodin nad učebnicí angličtiny, je vyzkoušet si angličtinu v praxi. Vyjeďte za hranice a zkuste si třeba objednat jídlo v restauraci nebo se zeptejte na cestu. Však takových rozhovorů máte za sebou z učebnice mnoho, tak by to mělo být snadné, že?

Opak je pravdou. První pokusy o mluvení anglicky s cizincem (nedejbože s rodilým mluvčím) dopadají někdy opravdu komicky. Každému se ze začátku stane, že pod trémou z mluvení zamění slova, zakoktá se nebo ke vší slávě neprohlásí radši vůbec nic. Důležité je si v této situaci uvědomit, že je to naprosto v pořádku. Jen praxí se můžeme zdokonalit, nikdo jiný to za nás neudělá. Ať už se anglicky učíme doma nebo v učebně jak dlouho chceme, opravdový svět je pak nekompromisní.

 

Jak mluvit sebevědomě před cizinci?

Některé takové situace, kdy se zadrhneme a tréma nám nedovolí říct téměř nic kloudného, mohou vést až ke znechucení učení se nového jazyka. Člověka přepadne pocit, že nemá cenu se snažit a začne se konverzace doslova bát.

S trémou z mluvení nám mohou pomoci lekce angličtiny s rodilým mluvčím. Lektor rodilák je na překlepy žáků zvyklý. Chápe, že se anglicky teprve učíte a hodlá Vám s tím také pomoci (na rozdíl od paní servírky v restauraci v Anglii, která se na Vás nechápavě dívá jak se neumíte „vyžvejknout“…). Právě proto se lekcí nemusíte bát. Jakmile Vám gramatika dává smysl, jste schopni dát dohromady věty a hledáte další challenge ve svém učení, je čas posunout svou angličtinu na nový level. Poté už to v zahraničí nebo s cizinci půjde samo.

Jaké jsou další výhody trénování angličtiny s rodilým mluvčím?

Mimo to, že Vás lektor zbaví trémy z mluvení a dodá Vám potřebnou dávku sebejistoty, je ještě pár další výhod lekcí s rodilým mluvčím. Například potkáte zajímavé osobnosti s odlišnou kulturou a jinými zvyky. Na lekcích tedy není nouze o témata. Také můžete střídat lektory a naučit se tak porozumět více přízvukům. Poté už Vás v zahraničí nebo v práci žádný podivný přízvuk nezaskočí.

Pokud se tedy chcete nabít sebejistotou v angličtině, tak za nás je konverzace s rodilým mluvčím jasná volba! Na www.ablado.cz si můžete vyzkoušet ukázkovou lekci s rodilým mluvčím ZDARMA a udělat tak další krok na cestě k rozmluvení se anglicky. 🙂

Kontakt
Ablado Language Centre, s.r.o.
IČ 07333951
Teyschlova 1094/34, 635 00, Brno
+420 721 419 736
office@ablado.cz
Sledujte nás